16 март 2009

Системата Headway и нива A1, A2 (ЗА НАЧИНАЕЩИ) според Европейската езикова рамка

Beginner, Elementary - Подходяща е за работа по двойки и в малки групи. Разработена на основата на най-добрите методи и техники в чуждоезиковото обучение.
Граматичният материал обхваща петте времена с най-висока честота на употреба, а именно: сегашно просто, минало просто (правилни и неправилни глаголи), сегашно продължително време, бъдеще с ‘going to’, сегашно перфектно време, сравнителна и превъзходна степен на прилагателните, предлози за място и време и т.н.
Предложеният обем лексика в A1 ниво е около 1500 лексикални единици.
- Обозначение на Съвета на Европа -Break-through А1, Waystage А2
Умения за слушане - Разбирате думи и изрази, които се отнасят до вас, вашето семейство и конкретни ситуации, които познавате добре.Разбирате изречения с позната тематика, ако съдържат често използвани думи. Можете да уловите основния смисъл в кратки и ясни послания и съобщения. Умения за четене - Разбирате отделни думи и прости изречения, например в обяви и плакати. Можете да четете кратки, елементарни текстове. Можете да намерите търсена от вас информация в печатни материали като реклами, менюта и др. Умения за говорене - Можете да водите елементарен разговор, ако събеседникът говори бавно и ви помага в намирането на точните думи. Можете да задавате прости въпроси и да отговаряте на такива при възникнала необходимост или позната тема.Можете да общувате по общи и несложни теми. Справяте се с основни стандартни разговори. Можете да опишете накратко семейството си, условията за живот, образованието си и работата си. Умения за писане - Можете да надпишете кратък текст за пощенска картичка. Можете да попълните формуляр с лични данни.Можете да напишете кратки, несложни съобщения и бележки, както и кратки лични писма.

Няма коментари: