17 март 2009

Системата Headway и ниво В2 (ЗА ОБУЧЕНИЕ) според Европейската езикова рамка

Upper-Intermediate B2 - В учебната програма е заложено затвърждаване и попълване на „белите полета” от английската граматика, а именно: Системата от времена (една цялостна концепция за сегашно, минало и бъдеще време, както в деятелен така и в страдателен залог), Герундий, Инфинитивни форми на глагола, Модални глаголи, изразяване на навици в сегашно и минало време, хипотези, определителен и неопределителен член, количествени определители, броими и неброими съществителни, относителни местоимения, емфатични конструкции и т.н.
Предложения обем лексика надхвърля 2 000 единици и се затвърждава успешно в различни дискусии.
Обозначение на Съвета на Европа -Vantage B2 Умения за слушане - Можете да разбирате дълги изложения и лекции по познати за вас теми. Разбирате повечето телевизионни предавания и новини, както и повечето филми, когато се говори на стандартен език. Умения за четене - Можете да четете доклади и статии, в които авторите изразяват определени мнения и гледни точки. Умения за говорене - Можете да се включвате в разговори сравнително леко и непринудено и да говорите гладко по познати теми. Можете да давате подробни описания и да изразявате становище. Умения за писане - Можете да напишете ясни, подробни текстове по познати теми. В състояние сте да напишете есе или доклад и да представите аргументи за или против определено твърдение.

Системата Headway и нивo B1 (ЗА РАБОТА) според Европейската езикова рамка

Pre-Intermediate А2/B1, Intermediate B1 - Преговаря и разширява основните граматически структури, преподадени в New New Headway Elementary. Системата завършва въвеждането на комуникативните времена съпоставително: Сегашно просто - Сегашно продължително, Минало просто - Минало продължително, Минало просто - Сегашно перфектно, изразяване на бъдеще време - will - going to.
Адаптираните текстовете са от автентични източници (вестници, разкази, интервюта) и представляват интересна и интригуваща страноведческа информация.
Основната задача на New Headway Pre-Intermediate е затвърждаването и усъвършенстването на базисните времена.
Обозначение на Съвета на Европа -Threshold В1 - Умения за слушане -Разбирате основните моменти при разговор по познати теми. Същото се отнася и за слушане на радио и телевизионни програми. Умения за четене -Разбирате текстове, които съдържат често използвани думи или терминология от вашата професия. Разбирате описания на събития, чувства и пожелания в лични писма. Умения за говорене - Справяте се с повечето ситуации, когато сте на път. Можете да се включите в разговор без да сте се подготвили предварително, ако темата ви е позната. Можете кратко да се изразявате и аргументирате, както и да разкажете история. Умения за писане - Можете да напишете кратък, свързан текст по позната тема. Умеете да пишете лични писма, в които описвате преживявания и впечатления.