18 март 2009

АНГЛИЙСКИ ЧРЕЗ РАЗГОВОР - СИСТЕМА ЗА БЪРЗО ПРОГОВАРЯНЕ


Повечето хора, изучаващи английски език научават само стандартни изрази от учебниците. Проблема е, че англоговорящите не използват този вид английски в повечето ситуации. Когато говорят с приятели, в семейството, с колеги - използват неофициален английски пълен с идиоми, фразови глаголи и жаргон. За да общувате не трябва да разчитате само на учебниците, а да учите и разговорни изрази.

СЕРТИФИКАТНИ НИВА ESOL B1 (ЗА РАБОТА), B2 (ЗА ОБУЧЕНИЕ), C1 (ЗА ПРЕВОДАЧИ)- СЕСИЯ ЮНИ 2009

(English for Speakers of Other Languages - ESOL).
Предлагаме подготовка за явяване на изпит за получаване на различни нива сертификати. Обучението се провежда в индивидуална форма. Сертификатите са без давност и гарантират вашите познания по английски език пред университети, работодатели и други институции по цял свят. За всички, които искат да надградят езиковата си подготовка и подплатят знанията си с общовалиден документ за цял живот. Онлайн курсовете подготвят обучаемите за успешното полагане на изпитите, а така също развиват в много голяма степен основните им езикови умения. Примерните изпити по време на курса се провеждат ОНЛАЙН по автентични материали от минали изпитни сесии ( PAST TESTS! )и са гаранция за успешно полагане на изпита.

Системата Headway и ниво С1/С2 (ЗА ПРЕВОДАЧИ) според Европейската езикова рамка

Advanced C1/C2 - успешно продължава усъвършенстването на четирите езикови умения, като стимулира най-вече свободния и правилен изказ чрез обсъждане на автентични текстове, (напр. вестникарски статии, филмови рецензии, литературни извадки и прочие) мотивиращи диалози и ролеви игри.
Упражненията и текстовете за слушане с разбиране (радиопрограми, интервюта с известни личности, откъси от пиеси и др.) са изцяло автентични, “потапят” в англоезичната среда, провокират дискусии и развиват лингвистичната догадка.
Граматическия материал, с малки изключения, е изцяло познат. Фокусът е върху най-характерните моменти от граматиката. Системата по-скоро предлага задълбочаване и детайлно анализиране на вече познати структури, недостатъчно усвоени от курсистите и поради това трудни и рядко употребявани.
Към този граматически материал спадат: перфектните времена, страдателния залог, емфатичните конструкции, условното наклонение, относителните местоимения, причастията, съюзите и други свързващи думи на частите в изречението.
Лексикалния обем трудно може да бъде изчислен, но несъмнено надхвърля 2000 думи и фрази. Многозначността на английската дума продължава да интригува и впечатлява. Допълнителна работа се извършва в следните области: синоними - антоними, фразови глаголи, устойчиви словосъчетания (колокации), омоними, омографи, омофони, също метафори и идиоматични изрази.
Обозначение на Съвета на Европа
-Effective Proficiency С1, Mastery С2
Умения за слушане - Разбирате обширни изложения, дори и когато не са структурирани ясно. Разбирате телевизионни програми и филми без особени усилия.Разбирате всякакъв вид говорим език без затруднения, при условие, че имате известно време да свикнете с особеностите на акцента. Умения за четене - Разбирате дълги и сложни текстове от областта на литературата и науката. Разбирате и специализирани статии на непознати теми и дълги технически инструкции. Четете с лекота всяка форма на писмения език, включително комплексни, тясно специализирани статии и литературни трудове. Умения за говорене - Можете да се изразявате гладко и непринудено без видимо затруднение. Можете прецизно да пояснявате и аргументирате мнения, да ги обвързвате с тези на други хора, да правите ясни описания по сложни теми.Можете да участвате с лекота във всеки разговор. Можете да представите ясни и гладки описания или аргументи. Умения за писане - Можете да изразявате идеите си в ясен и добре структуриран текст. Можете да пишете по сложни теми в писма, есета или доклади. Можете да изберете подходящ стил за адресанта. Можете да съставите ясен, добре структуриран текст в подходящ стил. Можете логично да представите случай по начин, който да помогне на читателя да обърне внимание на определени моменти и да ги запомни.